Blogger Template by Blogcrowds.

Ana

Ne-am intalnit in liceu, intarziasem la prima ora, eram pierduta, cineva mi-a aratat drumul. Am intrat, emotionata, ca de fiecare data cand mi se acorda atentia unui grup, si m-am asezat pe singurul loc ramas liber in clasa - langa ea. De atunci si pana la bac am ramas in aceeasi banca, am impartit temele la mate si la franceza (eu, avansata, ii corectam zambind verbele puse mereu la infinitiv si-mi era draga pentru ca facea mereu aceleasi greseli), notitele la romana si caietele "de chat" - un fel de mess palpabil si mirositor a pix - pe care le umpleam de discutii adesea fara sens in timpul orelor, povestile despre baieti, despre relatii, despre prieteni din afara scolii.

Imi amintesc ca eram geloasa pe prietena ei din generala cu care isi petrecea mai toate pauzele, ca voiam sa stea numai cu mine, sa iasa numai cu mine, sa-mi explice de ce pe mine ma iubeste mai putin decat pe ea. Mi-a promis un eseu pe tema asta, pe care nu l-a scris niciodata, iar dupa liceu nu am mai intrebat-o nimic.

Imi amintesc momente invaluite in lumina aurie, petrecute cu ea - zile calde de primavara in care ne indreptam amandoua spre casa tinandu-ne de mana; plimbarile prin parc, povestind vrute si nevrute si sarind sotronul, indiferent daca gaseam unul desenat cu creta sau nu, cu incantarea unor fetite, sub privirile surprinse, dezaprobatoare sau zambitoare ale trecatorilor mai in varsta; cum ne duceam una pe alta in spate prin culoarele liceului sau pur si simplu ne urcam pe banca, ghemuite una-n alta si pisicindu-ne, de ne iesise vorba ca suntem lesbiene, ca tot erau la moda t.A.T.u.; zambaricii pe care mi-i desena pe caiete; "luptele" de la ea acasa, in care incercam sa ne trantim una pe alta pe canapea si care sfarseau invariabil cu rasete nebune; singura noapte in care am dormit la ea - dormit, vorba vine, de fapt am facut clatite cu ciocolata, ne-am indopat, ne-am uitat la televizor si am povestit in pat. Mai tarziu au venit plimbarile prin Copou si rarele iesiri impreuna, amandoua fiind prinse cu facultatea si iubitii respectivi, iar apoi... am plecat.

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire