Blogger Template by Blogcrowds.

O sa ajung sa urasc functionarii, publici sau nepublici, ca vad ca tembelismul e primul criteriu dupa care-s alesi p-aici, prin tara branzii putrede.
M-am dus la posta sa ridic niste bani de la tata. Nemancata, cu gatul tot mai uscat, am stat in picioare aproape o ora la coada, pentru ca au 5 ghisee, dar, evident, numai doi functionari, ca dor n-o sa speteasca mnealor sa fie toti la serviciu la ora la care toata lumea are trebi la posta. Asa. Rabd cu stoicism foamea, setea si durerea de picioare, ajung la ghiseul la care trona o vaca blonda la menopauza, ii zic ca vin sa iau niste bani prin Western Union. Mai pierd 5 minute cu formularul (care nu-i disponibil cat astepti), intre timp asta se ocupa de altul, mai pierd 10 minute din cauza aluia, ii dau in sfarsit formularul si buletinul, asta se uita la mine si-mi zice ca nu-i bun. Ma uit inapoi la ea si astept sa-mi explice. Zice ca nu am data de nastere pe el. I-o arat. Imi zice ca n-am semnatura. Ii intorc privirea plictisita si-i zic:
- Acu' doo saptamani a fost bun, si tot aici la posta s-a-ntamplat.
- Pai colegul care a facut asta nu trebuia sa va dea banii, sa veniti cu pasaportul.
- Madam, acu' doo saptamani si-acu o luna si de cand sunt in Franta, am ridicat banii cu buletinul, s-acuma vii si-mi spui ca nu-i bun? insist eu, ca poate ii intra o raza de lumina in capul ala in carebate vantul si-si da seama ca daca altor doozeci de functionari colegi cu ea le-a ajuns buletinul, ar trebui sa-i ajunga si ei. Sau daca nu, macar sa nu ma trimita acasa dupa o ora de stat dupa fundul ei, ca s-a mosmodit mai ceva ca o baba pe jumate paralizata si cu cataracta. Dar nu, isi pastreaza expresia de vita sub soarele amiezii pe care o sacaie o musca insistenta, si ma trimite dupa pasaport. O injur printre dinti si plec.
Inainte s-o iau spre casa, ma gandesc ca poate la banca (celebra Société Générale) fac si transferuri Western Union si-asa ma scutesc de-un drum, ca tot voiam sa-mi pun banii-n cont. Trag aer adanc, sa-mi pacalesc golul din stomac, si-o pornesc spre banca. Acolo, iar coada, dar numai vreo trei omuleti, asa ca indraznesc sa-i zic lu' nenea de la ghiseu ca vreau o informatie (adica treij de secunde din timpul lui, dupa care, in functie de raspuns, ma pun la coada). Se uita la mine de parca i-am cerut cartea de credit si pin-ul si-mi zice sa astept sa-mi vina randul. Ma oftic. Astept, injurand in gand toata sleahta de tampiti pusi in spatele ghiseurilor de niste tampiti mai mari ca ei. Imi vine randul. Il salut, bla bla, "faceti transferuri prin Western Union?
- Ce?
- Transferuri de bani, repet, mai rar. Prin Western Union.
- Prin ce?
- Prin Western Union.
Se uita la mine, ca vita de mai devreme la un mesaj de eroare Vista.
Ma enervez.
- PRIN WESTERN UNION - 'tu-ti gatu' ma-tii, ii zic in gand - vrei sa-ti desenez?
- Aaaaa, face, de parca a avut o revelatie. Uestern iuinion, pai daca-i prin uestern iuinion..., se maimutareste.
"Ah, vede-te-as la sapa, crapa-ti-ai capu' de handicapat, si pe aia care n-o facut avort si te-o pastrat, catarule", ii mai urez, tot in gand, in timp ce strang cat pot cureaua gentii, ca sa nu-i dau cu ea in cap.
El se hlizeste la mine ca un maimutoi drogat cu prenandez:
- Uestern iuinion, uestern iuinion... nu facem.
Ii urez sa moara incetul cu incetul chinuit de picatura chinezeasca, ii salut colega care n-avea nici o vina si plec, pachet de nervi si pregatita sa explodez la primul care ar fi indraznit sa zica sau sa faca ceva mai aproape de dooj de metri de mine.
Vede-i-as crapati cu burta-n sus, retarzi ajunsi pe locuri de relatii cu publicul, sta-v-ar salariul in gat sa va stea!
Si nu cunosc pe nimeni care vinde aruncatoare de flacari, ca asa mi-ar prinde bine unul maine...

7 comments:

Deci, fata! Locatiile Western Union au la intrare un abtibild / caseta luminoasa / ceva care semnalizeaza ca fac operatiuni. Crede-ma, ca stiu bine :)
Intra pe site-ul lor si vezi unde au locatii acolo la tine

In alta ordine de idei, eu cred ca tu te-ai mujtat intr-o Romanie care vorbeste o limba straina... Pe bune!asa ca iti urez mult succes in a o rabda!:))

17 iulie 2008 la 17:10  

Astia n-au semnalizatoare nici la posta unde fac sigur WU...
Si iaodi, as prefera sa vin inapoi in Ro, Franta e si mai najpa :(

17 iulie 2008 la 17:42  

Sorry, dear! Here's a hug (((hug)))! Daca aud de vreo bomba pusa la primaria din Paris, voi sti ca ai fost tu :)

18 iulie 2008 la 22:26  

Nu, nu-s eu, eu stau pe langa paris, nu in :))
Mi-am luat banii azi de la alta tanti si i-am depus la banca, la alt nenea. Consortul si o prietena ma strangeau fiecare de-o mana, ca sa raman calma :)

18 iulie 2008 la 22:39  

heeey...nu vrei sa imi schimbi adresa din blogroll sa o pui pe aia noua? ca imi intra lume inca pe ala vechi :) ms

28 iulie 2008 la 16:46  

riiight... am uitat :))

29 iulie 2008 la 16:28  

si eu am aceeasi problema de fiecare data.

este posta la care nici nu au WU, mda.

ieri am fost si eu sa imi ridic banii. am fost la o posta alaltaieri pe rue cujas: erau in greva. am fost la alta a doua zi:erau in renovare, tocmai in celalalt capat de paris, apoi am mers 20 de min pe jos la alta, pe care de abia am gasit-o fiindca cea mai aproape care o stiam nu facea WU

ps 1: ia direct pasaportu, ce sa te mai complici. daca nu ai, fa unul, e bun in orice situatie

ps2: bancile nu prea fac WU; in state mai fac supermarketurile da nu suntem nici in state :)
ps 3: eu am devenit mai nesimtita. inainte asteptam o ora sa ajung la ghiseu sa cer un formular ca sa imi zica de fiecare data sa completez mai pe margine sa vina si alti clienti si sa ajung sa astept ca proasta si dupa aia ce erau in spatele meu. acum cum intru , trec pe langa rand la ghiseu sa cer unul, indiferent cati sunt la rand si cine e acolo (bine, depinde de posta), si apoi ma asez cuminte la coada si completez. daca ceri inainte si completezi acasa, poti sa le zici de 5 ori ca e pt recevoir ca tot pt envoyer iti dau. idiotii.

1 octombrie 2008 la 15:31  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire