Blogger Template by Blogcrowds.

Blocaj de scriitor

M-am apucat intr-adevar de scris. Aveam chef, aveam ceva inspiratie, ma mancau degetele, numai semne bune, ce mai. Pe urma, in fata foii de Word, blocaj. Ma uitam la ea, asa mare si alba si goala, si nu-mi mai gaseam ideile. Am scris o pagina, si aia proasta, in doua ore, cu greu, eu care, acum vreo doi ani, umpleam caietele fara probleme. Am inceput sa-mi pun intrebari, daca sunt cu adevarat pregatita sa scriu ceva atat de complex cum e un roman, mai ales cu asemenea blocaje. Si cred ca nu. In schimb, m-am hotarat sa-mi dezmortesc mana cu texte scurte, povesti, hai cel mult o nuvela. Si asa, pagina aia de inceput de roman a fost demontata pe bucatele, corectata, taiata, rescrisa. Cand a fost vorba insa de continuat... Dap. Alt blocaj.

Eram exasperata. Trebuia neaparat sa gasesc ceva care sa-mi dea pofta de scris. Muzica n-a mers, cafeaua nu era destul de tare, de citit nu aveam timp. Am inceput sa-mi sacai prietenii, plangandu-ma ca nu pot sa scriu si ca nesimtita de inspiratie a fugit cu altul. Pana la urma, unul dintre ei, ramas in pana de solutii, mi-a zis sa inchid laptopul, sa pun mana pe pix si sa scriu la modul clasic. Eram neincrezatoare, ca stiu ca nu mai am rabdare sa scriu de mana, dar mi-am zis ca de pierdut nu aveam ce pierde. Mi-am luat caietul cumparat de mult pentru asta, un pix cum imi placea mie (da, am preferinte la pixuri, recunosc, daca nu scriu cum vreau eu, ma blocheaza si asta), am inchis laptopul si....

...Am scris cinci pagini pe nerasuflate. Victorie! Prinsesem muza de un picior si o tineam strans. A trebuit sa ma opresc, de oboseala, din cauza ca ma culcasem foarte devreme, la sase dimineata, si ma trezisem la unspe. M-am bagat in pat, triumfatoare, cu gandul sa termin povestea azi.

Prin urmare, dragii mosului, termin cafeaua asta si ma duc la scris.


3 comments:

Uneori, şi eu pun mâna pe pix şi hârtie. Mai ales când sunt ieşit din casă...

8 septembrie 2008 la 13:12  

asta vroiam sa zic si eu. mai prost decat in word nu am scris niciodata.

m-am apucat si eu pe la inceputul liceului de un roman in word. calculatorul mi-a facut o favoare si mi-a deletat tot singur :))

ps: ai putea sa scoti verificarea cuvintelor? ma calca pe nervi :))

1 octombrie 2008 la 14:43  

Am scos-o. Eu aveam impresia ca era dezactivata deja.
Cat despre scris, mai bine imi pierd jumatate de viata transcriind decat sa mai scriu direct pe calculator.

2 octombrie 2008 la 18:30  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire