Blogger Template by Blogcrowds.

Ieri mă tăvăleam pe jos de râs după ce văzusem treaba asta la DeMaio:

După aceea, răsfoind internetul (înlocuitor al ziarului ce acompaniază cafeaua de dimineaţă), mi-a pierit râsul.

Din totalul de peste 3.700 de eleve, doar 315 de copile vor fi vaccinate la Constanţa. Cei mai mulţi părinţi ai fetiţelor au spus un NU hotărît campaniei iniţiate de Ministerul Sănătăţii Publice (MSP). Rezultate la fel de catastrofale au fost întîlnite şi în alte judeţe ale ţării, în Bucureşti peste 80% dintre părinţi refuzînd să-şi vaccineze copiii, motiv pentru care reprezentanţii MSP decis demararea unei noi campanii de informare, după care să se treacă la vaccinare. (de aici)
Din păcate, cunosc nu puţini oameni prost informaţi şi înguşti la minte, care cred toate gogoşile conspiraţioniste - de parcă mai-marii lumii n-ar avea altceva mai bun de făcut decât să se ia de-un nea Ghiţă Oarecine - ca să sper că cele două fapte nu au nici o legătură. Cum însă e mai uşor de crezut că cineva are ceva cu tine decât să caşti ochii şi să te informezi, nu-mi rămâne decât să aprob ce-a zis cineva: "I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything - aş adăuga "şi să-i lăsăm să nu-şi facă vaccinurile" - and let the problem solve itself?"

Later edit: suntem doi, iar Cristy intra in blogroll.

Later later edit şi notă de lămurire: Se pare că lumea a înţeles că îi înfierez pe cei care au refuzat vaccinul, punct. Nu. Nu vorbesc de cei care l-au refuzat din precauţie. Nu vorbesc de cei care l-au refuzat pentru că nu ştiau mare lucru despre el. Vorbesc strict de cei care împrăştie mesaje "iluminatoare" precum cel din imagine şi de cei care-l cred şi refuză vaccinul din cauza asta. Pentru că, din păcate, există. Mi s-a spus că exagerez, că e o glumă, că e scris intenţionat. Ţin să vă asigur că am cunoscut personal numeroşi oameni care nu numai că ar crede o asemenea enormitate cu ochii închişi, ba chiar ar înfrumuseţa-o înainte s-o dea mai departe, ca să-i mărească efectul asupra altor gâşte credule care nu ştiu să se informeze din mai multe surse. Cunosc persoane care nu vor calculatoare şi internet acasă pentru că "ne spionează NASA prin satelit" şi care promovează tot felul de bălării despre chestii pe care nu le cunosc nici cât cunosc eu fizică subatomică, persoane care mi-au distrus definitiv încrederea în omenire. Strict despre aceştia e vorba în postul ăsta, aşa că, vă rog, n-o mai luaţi pe arătură. Mersi.

8 comments:

Să ştii că, din câte am înţeles, acel vaccin nu a terminat încă perioada de testare în care se poate spune cu siguranţă dacă are sau nu efecte secundare şi care sunt acestea. Riscul este din ambele părţi şi aceasta este o problemă majoră. Compania producătoare a şi anunţat că mai este un an de zile pâne ce va fi capabilă să aibă la îndemână toate datele despre efectele sale, secundare sau nu.
Situaţia nu e deloc roz, nu?

30 noiembrie 2008 la 17:13  

Si apoi cand ii lasi sa moara fericiti cu prostia lor te acuza ca nu ai facut tot ce-ti era in putere sa le imbunatatesti conditia.

Si apoi lumea acuza statul si statul acuza musulmanii si apoi ne trezim cu un jihad pornit de idioti care stiu mai putin despre Islam decat Benedict al nustiumaicatelea.

People are idiots... it's as simple as that. And people are encouraged to be idiots by bigger idiots that are allowed to appear on television or other mainstream media.

Dar idioti sunt si astia care au crezut ca un vaccin (oricat de bun si nobil ar fi el) va fi acceptat de toti fara sa fie bine informati.
Asa ca sunt de acord cu Demaio... situatia nu e deloc roz.

30 noiembrie 2008 la 17:19  

Bogdane, una e sa nu te vaccinezi pentru motivul pe care-l dai tu (si-apoi, multe chestii au fost date/luate fara sa se stie exact efectele secundare, a se vedea primele pilule contraceptive) si alta e sa vii cu aberatii de astea, inrudite cu pizza cu marijuana si cu gointurile cu spasme.

Am vazut si comentarii spunand ca "de ce numai in Romania exista vaccinul asta" (tot pe tema "toti conspira impotriva noastra") si trebuie sa-i anunt pe respectivii, cu parere de rau ca le sparg bula in care traiesc, ca vaccinul impotriva cancerului de col exista si in Franta, unde se face campanie masiva pro.

30 noiembrie 2008 la 17:34  

bine esk, excelent!

30 noiembrie 2008 la 19:43  

nu asta era motivul, mai :)) din cate am auzit io la radio guerilla (acuma ce stiri serioase au si aia, nu stiu : )) ) in state au murit oameni din cauza vaccinului si se considera ca nu e suficient testat.

acuma astea fiind zise nu stiu daca e prostie sa nu il faci sau sa il impui tuturor. cand vine vorba de copii trebuie sa alegi intre ceva care are povesti cu morti in jur si ceva ce ar putea preveni cancerul de san. discutabil.

1 decembrie 2008 la 14:52  

de fapt nu se stie 100% daca era din cauza vaccinului sau DOAR din cauza vaccinului

1 decembrie 2008 la 14:53  

gia, e vorba de cancer de col, nu de cancer de san. ma rog, tot zone erogene.
decesele nu au fost considerate ca fiind cauzate de vaccin. daca au murit oameni care au facut vaccinul nu inseamna ca nu puteau muri din alte motive, vaccinul nu are pretentia ca ar conferi imortalitate. si dintre cititorii acestui blog or fi cativa care au murit, ca le-a sunat ceasul sau ca a dat taxiul peste ei. sau au inotat unde era gutuia mai adanca

1 decembrie 2008 la 17:53  

MAAAAAAiiiiiiii
Au murit numa` 20 de femei din nu mai stiu cate sute de mii vaccinate!!! Si nu s-a putut dovedi legatura cu vaccinul. La noi parintii refuza pentru ca nu stiu ce e cu el. Nu s-a facut o campanie de informare. Nu stiu nici medicii prea multe. E normal sa existe reticente.
Daca vor fi informati nu vor mai refuza asa, aiurea. Pana la urma ganditi-va ca toti sunt parinti care vor ce e mai bun pentru fetele lor si daca nu stii ce e cu X medicament nu il administrezi, ca sa ajungi dupa aia sa regreti toata viata ca ti-ai nenorocit copilul cu un "DA" si o semnatura.
Eu am o fata care peste cativa ani va ajunge la varsta de vaccinare. Credeti ca nu o sa ma informez... ???

2 decembrie 2008 la 12:12  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire