Blogger Template by Blogcrowds.

Cadouri pentru buzunare goale

Dragii moşului, în cazul în care încă nu vi s-au scos ochii cu diverse funde roşii, globuri clipocitoare şi moşi de toate mărimile, vă anunţ eu: vine Crăciunul. Ceea ce înseamnă tot felul de oferte, reduceri şi reclame, care mai de care mai cu majuscule şi cu sclipiciuri, să nu cumva să le ratezi, pen' că, na, e luna cadourilor şi trebuie să mănânce şi ei o pâine, nu?

Ei, fusăi zilele trecute la plimbare prin magazine, să ochesc niscai cadouri şi să îmi fac lista cu idei pentru consort (vă povestesc eu în alt post ce şi cum), numai că m-am pornit cam târziu şi într-o oră n-am apucat să văd mare lucru. M-am dus deci pe siteurile respectivelor magazine care-mi făcuseră cu ochiul şi, surpriză (zic de dragul efectului, că mă aşteptăm la asta, dar m-am prefăcut ca să le fac pe plac), oferte de Crăciun! Eu fiind copil sărac şi fără bani, zic "ia să profit că tot au rubrică asta numită aşa frumos Idei de cadouri pentru buget restrâns" şi dau clic.

Cum să vă descriu ce-am simţit?... La început, am crezut c-am greşit butonul. Apoi m-am gândit că poate au încurcat ei listele. Apoi mi-a fost ruşine c-am putut crede, mică şi naivă fiind, că la franţuzi buget restrâns înseamnă dooj de euro per cadou. A urmat o amestecătură de sentimente, printre care neîncrederea ("Sigur e criză?") se bătea pentru primul loc cu iritarea ("Ăştia sunt toţi bogaţi? Ce-i cu nesimţirea asta, auzi la ei, şi să mai spună că-i vorba de buget restrâns!!"). Să vă dau o mostră de idei pentru buzunare goale?

Televizor LCD 16/9, 439 €. Aparat foto compact Fuji, 99 €. Si 90 de cenţi. Aparat foto compact Olympus, 129,90 €. Laptop Toshiba, 579 € (în loc de 599, vă daţi seama ce diferenţă?). Televizor LCD Sony, 529 €. GPS, 99 €.

What. The. Hell?!

Băi tâmpiţilor. Dacă aveam cinsu' de euro de dat pe UN cadou, îl duceam pe bărbatu-meu în uichend la mare. Dacă aveam fie şi o sută de euro de dat pe un cadou, nu mai aveam nevoie de căcaturile voastre de idei. Dacă vreau idei de cadouri, înseamnă că n-am de unde alege, fin' că, mi-i ruşine să zic da' trebe, n-am bani, şi asta-mi cam reduce lista de posibilităţi. Spre deosebire de toţi francezii din pătură de jos, se pare, care de Crăciun îşi oferă unul altuia laptoape şi televizoare, "că ăla vechi avea numa 75 cm şi nu puteam să văd filmuleţele din vacanţă cum trebe, şi na la schimb un leptop, şi escuză-moa că nu ţi-am luat altceva, da' n-am bani".

Acu' pe bune, când auziţi cuvintele "buget redus", cât înseamnă pentru voi? Că pentru mine vine cam pe la dooj-treij de euro pe cadou, maxim. Sau poate-s eu ciudată şi creierul meu funcţionează altfel?

E clar. Anul ăsta îi tricotez omului o şoseată (două nu pot, că-i scumpă lâna), socrilor le dau un chil de cartofi ambalaţi frumos, unul câte unul, în hârtia de anul trecut, iar prietenelor câte-o mostră de ruj de la Avon, că mi-au rămas printr-o geantă şi mi-e să nu se fi stricat.

Dă Doamne să ajung şi eu într-o zi să fiu atâta de săracă, încât să pot pune un teveu şi-un calculator sub brad şi să zic "Ce ieftin am ieşit anul ăsta cu cadourile!"

9 comments:

tuamne, trimite-i pe aia care fac cadouri leptuape si aparate foto la mine :D iti promit ca ma voi alinia spiritului craciunului si ii voi ierta ca n-au avut bani de mai mult =))

5 decembrie 2008 la 20:21  

daca i-as sti care-s, i-as ruga sa-mi ia si mie un fleac de-ala de teveu, ca promit ca le dau in schimb o barabula sculptata de mana in forma de oferta speciala.

5 decembrie 2008 la 20:27  

best, best articolul. M-am amuzat foarte tare . Totusi ar fi o idee sa faci ceva foame zilele astea sa reusesti sa tricotezi totusi ambele sosete...
In Romania totusi cu 20-30 de euro ai avea ceva variante de cadou...

5 decembrie 2008 la 21:05  

Multam :) O sa vad ce fac, poate le vand drept obiecte artizanale inestimabile si-mi iese de-un GPS, ceva.
Stiu ca in Ro aveam de unde alege, dar ce sa-i faci, daca m-a mancat spinarea sa ma duc dupa un frantuz...

5 decembrie 2008 la 21:22  

Peseu: as vrea sa vad si lista de idei de cadouri pentru buget normal, ca-s curioasa acolo ce-au pus, iachturi?

5 decembrie 2008 la 21:33  

Nu te-ai abţinut, ai? :)) Ai dreptate, măi, asta este. Că ai dreptate, chiar dacă uneori aş vrea să nu ai. Şi revolta ta este de fiecare dată îndreptăţită. Şi uite că au şi ăia dobitocii lor. O fi la fel la Londra?

5 decembrie 2008 la 23:23  

Genial scumpa :* loved it!

Lasa, ca ne facem noi mari si o sa avem bugete asa reduse.. o sa vezi tu!

7 decembrie 2008 la 01:56  

Ma cherie .. fii atenta aci .. fa manevra ... :D vii repede in RO si faci cumparaturile de craciun sau rogi pe cineva de-aci s-o faca si gata .. ta-daaaaa :D mai ieftin si mai sanatos :))

8 decembrie 2008 la 17:46  

@DeMaio: la Londra sunt aceleasi preturi dar nu in euro ci in lire sterline .. deci nu e chiar la fel .. e "mai bine" :))

8 decembrie 2008 la 17:47  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire