Blogger Template by Blogcrowds.

Fin' că sunt femeie

Iniţial, textul ăsta, mult mai schematic, trebuia să fie un comentariu la posturile lui Andy, "Pentru că sunt bărbat" 1 şi 2. Dup-aia m-am întins la vorbă şi mi-am zis "de ce să nu râdeţi şi voi un pic, dacă-i tot duminică şi-i urât afară?" Deci na, râdeţi.

Să nu vă aud că discriminare, feminism şi altele d-astea, că pun mătura pe voi. E o glumă, da? Numa ameninţarea asta e serioasă în postul de azi.

1. Fin' că sunt femeie, sistemul meu de centralizare e programat să nu încuie uşile câtă vreme cheia e în contact. De asemeni, verific că o am în mână înainte de a trânti portiera.

2. Fin' că sunt femeie, când maşina nu funcţionează, chem pe cineva care se pricepe şi folosesc timpul astfel economisit pentru treburi mai plăcute.

3. Fin' că sunt femeie, când răcesc, mă duc să-mi cumpăr aspirină, Strepsils şi lămâie şi mă doftoricesc. Eroul meu în armură strălucitoare va fi uimit de atitudinea mea stoică (şi oricum nu m-ar fi îngrijit el, aşa că de ce să-mi bat capul să-l întreb?). De asemeni, ştiu că văitatul nu mă ajută, doar dă dureri de cap în plus, inclusiv consortului, ceea ce iarăşi nu favorizează procesul de vindecare.

4. Fin' că sunt femeie, poţi avea încredere în mine pentru a găsi chestii exotice la magazin, cum ar fi chimenul, tofuul, ceara de epilat (care nu-i în raionul de lumânări, cum a crezut un angajat mascul al Auchanului), balsamul de rufe, cremă exfoliantă pentru tălpi (da, există), sarea de baie şi altele asemenea.

5. Fin' că sunt femeie, când un aparat electric nu mai funcţionează, îl duc în serviceul firmei (dacă mai e în perioadă de garanţie), chem pe cineva să-l repare sau îmi iau altul (dacă garanţia e expirată). În nici un caz nu-mi pierd jumătate de zi enervându-mă că "de ce nu merge?! ştiu sigur că trebuie să meargă, l-am reparat!!"

6. Fin'că sunt femeie, n-am nevoie să ţin telecomanda/ telefonul/ altele mereu în mână, fin'că ştiu să le găsesc cât se poate de repede şi în orice mediu (chiar şi în geanta - cu excepţia telecomenzii ofcors - cunoscută şi ca un fel de gaură neagră la purtătoare)

7. Fin'că sunt femeie, nu e nevoie să mă întrebi vreodată la ce mă gândesc. Răspunsul va fi mereu "la nimic”, pentru că adevărul e oricum prea complicat ca să ţi-l explic.

8. Fin' că sunt femeie, n-am nimic împotriva mersului în vizite la familie, pentru că aşa e politicos. Nu-ţi fă griji, nu va fi depăşită limita. În ciuda prejudecăţilor generale, pot trăi fără mama.

9. Fin' ca sunt femeie, n-are rost să mă întrebi dacă mi-a plăcut filmul, dacă e ales de tine şi conţine cel puţin două din următoarele ingrediente : bătăi, bărbaţi duri, maşini, efecte speciale, arme.

10. Fin' că sunt femeie, trebuie să te întreb dacă ceea ce port e pe placul tău. Mai exact, fin' că te-am ales ca partener de cuib şi încă ţin să-ţi plac şi să fii mândru de mine când ieşim împreună. Din acelaşi motiv, trebuie să mă întrebi dacă-mi place cum te-ai îmbrăcat şi să mă asculţi când am ceva de zis în privinţa asta. Cămaşă/ tricou plus blugi (mai ales aceiaşi ca ieri şi ca alaltăieri) nu înseamnă ţinută de ieşit în oraş.

11. Fin' că sunt femeie şi suntem în secolul XXI, împărţim în mod egal treburile casei. Ridicatul picioarelor ca să dau cu aspiratorul dedesubt nu se pune că ajutor la curăţenie, nici asistenţa vocală tip „ai uitat o pată acolo, farfuria aia cu sos uscat trebuie lăsată la muiat, freacă mai insistent dincolo”. O mătură pe spinarea ta contează însă ca ajutor, pentru că te motivează.

Mai am. Mai vreţi?

14 comments:

7. Ei hai ... multe chiar nu se gandesc la ceva anume .. bate vantul ... trec liliecii ... panze de paianjen ... greieri noaptea ... :-D

14 decembrie 2008 la 14:22  

Bre, omu'-cu-simtu'-observatiei: postul e scris la persoana intai, adica e vorba de MINE. Fin' ca sunt o narcisista mica :p

14 decembrie 2008 la 14:23  

era sa lesin de ras la faza cu ceara

14 decembrie 2008 la 14:23  

Opreşte-te aici =)) Lucrez la ziar şi dacă mă mai pocneşte o criză de râs ca asta de acum s-a dus naiba seriozitate. E şi ultimul număr, tre' să-mi iau un "la revedere" frumos :))

14 decembrie 2008 la 14:46  

esk.. punctul 7.. cel mai criminal.. bravos.."nimic", parca ma aud..:)

14 decembrie 2008 la 17:16  

Multam, ma bucur ca razi :D

14 decembrie 2008 la 18:55  

Mi-a placut punctul 11. Ar trebui sa-l inramez si sa il pun deasupra televizorului :)

14 decembrie 2008 la 21:16  

=)) Foarte precis, exact si intocmai. :)
La 10 am o completare de facut: eu oricum ma imbrac cum vreau, nu prea conteaza ce zice el, insa reciproca nu-i valabila. :D Sunt o tzara mai rea aici. :P Da' bine ca se supune.

15 decembrie 2008 la 08:08  

1.
Cuuuuum?
Camasa + blugi NU E tinuta de oras? :(((

2.
Stii filmuletzul cu "the nothing box" ...?

15 decembrie 2008 la 10:16  

Pai ...
Na ... Fin` ca esti femeie ...
Da` nu prea cred ... (in esenta)
Chestia cu aparatele electrice nu e general valabila. Majoritatea fac ca toti dracii cand nu merge ceva.

15 decembrie 2008 la 11:35  

@Leah: chiar te rog

15 decembrie 2008 la 12:21  

@Tomata: ai dreptate, cati barbati au simtul modei sa ne poata spune ce sa purtam?

15 decembrie 2008 la 12:22  

@Catalin: nu, daca e aceeasi camasa de o saptamana, de exemplu. si b) nu, nu stiu filmul, eu is mai mult cu cartile :p

15 decembrie 2008 la 12:23  

@Leviatan: tot ce se poate, dar macar nu ne pierdem timpul desfacandu-l in bucatele :D

15 decembrie 2008 la 12:24  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire