Blogger Template by Blogcrowds.

Die, Vista, die!

Totul a început cu un banal mesaj de eroare Windows: "driverul de stocare USB nu este instalat corect" sau ceva de genul (am avut Vista preinstalat, asta unu; şi doi, e în franceză, aşa că traduc şi eu cum pot, nu ştiu cum sună mesajul respectiv în engleză). La început l-am ignorat, că doar se ştie ce talentată e Vista pentru erori; pe urmă mi-am zis că hai totuşi să văd de care driver se plânge. Culmea, totul bine: USBul mergea, DVD-Romul mergea, o fi card readerul?

Ăla era. Aşa, din senin, că doar cu câteva zile în urmă totul era bine. Ce să-i fac, am nevoie de el ca să-mi transfer pozele când folosesc aparatul HP, aşa că mă apuc de căutat drivere. Întâi mă întreabă Vista dacă să se ocupe dumneaei. No, dacă insişti... S-a ocupat aşa bine că după câteva minute de aşteptare, surpriză! "No results were found." No şit, Ainştain. Mersi de ajutor, lasă că mă descurc eu singură. Pe siteul Microsoft, canci, am căutat mult şi bine şi degeaba, dar cum îs insistentă, n-am vrut să mă las păgubaşă cu una cu două şi m-am dus şi pe siteul Acer.

Măi băiete, au ăia un meniu de-ţi vine să te iei cu mâinile de cap şi să-l dai de perete (capul sau siteul, la alegere). Să pună ei un lincusor acolo pe homepage, gen "drivers" sau "download"? Ei, aş. Ai probleme cu produsul nostru? Descurcă-te, dragă clientule, sau cumpără-ţi altul. Slavă Domnului, după multe minute de clicuit în dreapta şi-n stânga, ba chiar şi la nimereală, am dat peste ce-mi trebuia într-un colţisor bine ascuns. Ha ha, te-am prins, drivere! Fericită, l-am dowloadat frumos, l-am dezarhivat şi i-am dat clic pe setup.exe, cum trebuie.

Eu ştiam că setupul îţi instalează chestii. Nu. Al lor m-a întrebat dacă vreau să şterg cu totul nu-ş ce program, care cre' că-l jena pe măria sa în coaste, dar fără să-mi zică ce program era. Normal, am ezitat şi i-am zis nu, aşa că s-a închis frumos şi s-a dus probabil să plângă într-un colţ că nu i-am făcut mofturile, că nu mi-a mai instalat nimica. Ce puteam să-i fac? I-am dat iară clic, i-am zis "şterge dragă ce vrei, numa instalează-te", şi-a făcut de cap cum a vrut el şi după câteva minuţele m-a anunţat mândru că gata, driverul foncţionează.

Mbun, atunci să verificăm. Pun cardul cu pozele, laptopul bâzâie un pic şi-mi zice că "dom'le, nu mere, trebuie formatat!" Cum Doamne fere să-mi formatezi cardul cu pozele din excursie, eşti nebun?! Şi-i zic nu şi-mi iau cardul până nu mi-l nenoroceşte cu forţa. No, şi-amu ce fac? Hai să încerc cu alt card să vedem ce zice. Îl pun unde trebe şi iacă minunea, nu mai apare nici un mesaj, ba chiar pot să deschid fişierele şi să umblu prin ele fără oprelişte. Atunci unde-i baiu'? Zic "să mai încerc o dată, poate mi-a dat eroare aşa, de plăcere, că doar îi Vista". Zis şi făcut, pun celălalt card, ăla cu poze, hop! "Trebuie formatat musai, nu se poate altfel!". Fierbeam. Stai că am eu ac de cojocul tău, madam! Şi-mi scot pozele de pe aparat cu cablul USB. Hahahahaha, na că ţi-am făcut figura, acuma poţi să formatezi până te plictiseşti!

Da' de unde. Îi dau cardul, îmi arată mesajul, zic ok, îmi zice că formatează şi şterge tot de pe el, eu, cu un zâmbet diabolic, îi zic ok, acuma poţi să ştergi tot ce vrei, Vista se gândeşte un pic şi ghiciţi ce? "Windows was unable to format etc."

Păi să nu-i dai foc, 'tu-i gatu' vrabiei de Vista?!

Da' numa ca să-i fac în ciudă, de-acuma îmi transfer pozele numai prin USB, na.

19 comments:

Frumos, frumos, frumos. Să-i fie de bine, că sunt al naibii de sătul de porcăriile astea care apar prin locuri prin care nu ar trebui să existe.

9 martie 2009 la 16:40  

Lol. Dar ti-a mancat toata ziua Vista, nu gluma. Rupe-l, omoara-l, masacreaza-l.

9 martie 2009 la 20:22  

Denisa vs Vista? well, macar n-a castigat vista :)))


PS: oh wait, vista never wins

9 martie 2009 la 21:50  

=)) si eu care ma bucuram ca Marele Han mi-a facut un compliment =)) de ce mi-a trebuit sa ma uit si mai jos? :))

9 martie 2009 la 23:12  

Acer cu Vista am si eu si mi-a mancat zilele! Pana nu i-am pus 2 GB RAM a mers ca o rasnita si imi dadea tot felul de mesaje aiurea...

10 martie 2009 la 10:09  

editeaza comentariul :P

10 martie 2009 la 11:47  

computers are evil!!!!

10 martie 2009 la 14:14  

=))) Scuza-ma ca rad, da' la asa happy end nu pot sa nu rad. Si advice de la mine pentru tine si pentru toata lumea: card readerele suck. Daca ai cablu de date foloseste-l pe-ala ca ala n-o sa trebuiasca formatat niciodata. Cred eu. :D

11 martie 2009 la 14:53  

Aia de mai sus eram eu. :P

11 martie 2009 la 14:53  

@Leah: al meu are deja...

@Marele Han: ei, nu fac eu d-astea, asa parere ai tu despre mine?

@Catalin: sa-l stropesc cu aghiazma?

@Tomata: pai pana acuma mergea, acuma de ce nu mai merge?! ca-mi era mai usor sa bag cardul decat sa umblu cu cablul dupa mine...

11 martie 2009 la 22:42  

@ sa-l stropesc cu aghiazma?

pune un wallpaper sfintit :))

13 martie 2009 la 08:09  

Ce mama va trebe Vista?? XP nu e bun ??

29 martie 2009 la 15:11  

Ce sari asa in sus, n-ai citit ce-am zis? Am vista preinstalat, adica mi-a venit laptopul cu asta. La ce sa-mi pun o versiune piratata pe el, n-am destule belele si asa?

29 martie 2009 la 20:17  

Denisa, de unde ai vrea să ştie ăştia de Win preinstalat, cu licenţă, când folosesc numai rahaturi piratate, iar când vine vorba de licenţă nu cunosc nici măcar varianta didactică a acesteia? Românul aşteaptă să fure şi să atârne, aşa că nu ai ce să ceri de la el. Sau de la majoritatea lor.

29 martie 2009 la 22:22  

@DeMaio
Think again. Vb totusi cu un Asistent IT. Cred ca stiu destule despre chestii piratate. si XP se poate achizitiona si cu licenta. de la orice dealer de soft.
Asa ca te rog ... fara jigniri
Deni... nu vrei sa ii rogi pe prietenii tai sa fieputin politicosi ??

31 martie 2009 la 09:56  

@draculgol - Şi de unde era să ştiu ce eşti? Apropos, sunt IT Officer, dar evit să mă mai laud cu asta, cum evit să mă laud şi cu cealaltă meserie a mea, căci am două joburi în clipa de faţă.
Denisa, ai putea să-ţi rogi prietenii să nu ne mai ia pe toţi de cretini?

31 martie 2009 la 10:19  

Aline, calmeaza-te. In primul rand, posteaza sub un singur nume, sa te tina minte lumea.

In al doilea rand, ai comentat prima data de parca ma acuzai ca mi-am pus Vista din fite sau aroganta, cand ar trebui sa ma stii suficient de bine ca sa nu-ti treaca prin gand asa ceva, si de asemeni ca nu am bani, mai ales de aruncat pe cacaturi gen Windows.

In al treilea rand, DeMaio nu avea de unde sa stie ce job ai, a reactionat strict la mesajul tau si ca sa imi ia apararea mie, si te asigur ca el nu ataca pe nimeni degeaba.

31 martie 2009 la 13:27  

Atunci imi fac "mea culpa" si imi cer scuze pentru reactie. Si stiu ca nu ai pus Vista de fitze, dar ce nu inteleg de ce nu ai scapat de el de la inceput. Daca windows nu e bun de ce nu incerci un alt sistem de operare ?? Ex: Linux? Ca e si free si super bun.

6 aprilie 2009 la 08:07  

pentru ca am preferat sa profit de un OS original, in caz ca am probleme cu el (lol) si trebuie sa caut solutii (iarasi lol) pe siteul Microsoft. Iar Linux nu are cine sa ma invete si mi-e lene s-o fac singura, dar mai stii, poate trec la Apple :p

6 aprilie 2009 la 10:43  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire