Blogger Template by Blogcrowds.

Zilele trecute, consortul meu mult-iubit era la munci (da, i mai se întâmplă şi lui). Cum se plimba el aşa cu un coleg, fluierând, şi treaba lui fiind în general să dea amenzi, l-a văzut pe un nene care parcase pe un loc rezervat livrărilor. Şi l-au taxat de 35€.

Abia s-au îndepărtat ei, că respectivul a şi apărut alergând şi înjurând, că de ce i-au dat amendă. Păi cum de ce, zice colegul, n-ai văzut marcajul cu galben pe stradă, lângă care scrie mare "livrări"? Nu ştii că nu e voie să parchezi pe el? Ăla nu şi nu, cum îndrăznesc ei să îi dea lui amendă, că-s nişte prăpădiţi şi aşa şi pe dincolo. Colegul îl lăsa să facă spume, al meu aştepta mai deoparte numai să indrăznească tipul să ridice mâna, ca să aibă motiv să-l salte. Şi când tipul a început să se întreacă cu gluma, i-au zis: vezi că putem să te ducem la secţie pentru insultarea unui agent. Batman s-a umflat imediat în pene, daaa, sigur, hai să vă văd, şi la urma urmei vă dau .... (nu mai traduc, că-s binecrescută şi mi-i ruşine) şi s-a întors pe călcâie şi a plecat.

Numai că, fiind mai prost de felul lui, când a trecut pe lângă colegul lui Dani, a mârâit "Neam de jegoşi" şi atâta i-a trebuit colegului, care e mai african de felul lui. I-a lipit un ultraj de frunte, a chemat jandarmii şi hai la comisariat pentru exprimare rasistă.

Acolo, primul lucru care se face e să i se caute omului dosarul şi cazierul. Şi ghiciţi ce află poliţiştii, dragii moşului? Că tupeistul nostru, broscoiul mic cu gura mare, Batman al nostru umblă fără permis, fin' că i se luase. V-am zis eu că era prost. Dacă aşa-i vorba, stai că vezi tu, domnule dragă, au zis ei şi şi-au frecat mâinile. I-au dat amendă pentru nesimţire, l-au lăsat să plece, l-au urmărit şi când s-a urcat în maşină, hop! Actele la control, musiu!

Şi uite aşa, când a plecat pe la şepte jumate seara, consortul l-a văzut pe curajos încă aşteptând pe o bancă la comisariat, amărât şi cu capu-n mâini. Pe lângă cei 35 € de la început, căpătaţi pe merit, mai avea acuma încă 135, o noapte la răcoare şi cine ştie ce alte urmări legale, atât pentru permisul lipsă cât şi din partea colegului care se gândeşte să-l dea în judecată şi să ceară despăgubiri. Apăi ziceţi şi voi, nu mai bine tăcea din gură?

9 comments:

Am stiut eu ca si la Paris se intampla lucruri traznite. ;))

16 septembrie 2009 la 11:04  

Eu zic ca mai bine tacea din gura. Nu te asteptai la asta, nu? :P

19 septembrie 2009 la 00:33  

Este o vorbă: Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul :)) Vai, şi de-atâtea ori am văzut-o aplicată... :))

21 septembrie 2009 la 11:44  

morala e clara: nu te pune cu organu', ca esti foutu! si asta chit ca francezii sunt celebri pentru ridicatul rapid al mainilor, nu al altceva :P

22 septembrie 2009 la 15:26  

Cand ii aud pe unii de pe la noi cum ca francezul primeste amenda isi cere scuze promitand ca nu se va mai intampla si pleaca imi vine sa le zic ceva dar ma abtin ... ti-am citit articolul de pe evz.ro ... felicitari si succes pe mai departe! Adrian

17 aprilie 2010 la 14:12  

vai draga,tu studenta la Sorbona si ai luat un papa-lapte de francez si in plus tablagiu, care da amenzi pe strada in Paris ROMANTIC ce sa zic altul mai cu scoala n-ai gasit sau nu te baga in seama unul mai citit :))

5 mai 2010 la 19:53  

vai draga,tu studenta la Sorbona si ai luat un papa-lapte de francez si in plus tablagiu, care da amenzi pe strada in Paris ROMANTIC ce sa zic altul mai cu scoala n-ai gasit sau nu te baga in seama unul mai citit :))

5 mai 2010 la 19:53  

Nu intrasem la Sorbona cand l-am luat, iar papa-lapte tablagiu sa-i zici lu' tac-cu care te-o facut asa bou, fricos de te dai anonim si te mai si balbai. Ar trebui sa-ti fie rusine sa scoti nasul din barlog, daramite sa te mai si bagi in seama.

6 mai 2010 la 18:52  

se vede lipsa ta de educatie si apropo de Sorbona,in Franta la facultatea de litere se intra fara examen,treci doar testul de limba care este foarte usor .Cand o sa intri la medicina sau arhitectura atunci sa vorbesti,oricum dupa facultate o sa lucrezi pe SMIC 1056 euro sau o sa stai pe ajutoare sociale.Pana atunci sustine-ti consortul in actiunile sale de starpire a infractionalitatii rutiere punand mai multe amenzi,ce job interesant :))

7 mai 2010 la 12:10  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire