Blogger Template by Blogcrowds.

Salomeea

[text irelevant, comentariile n-au nici o legatura cu el, oricum]

35 comments:

Absoluta superba descrierea :X:X si captivanta :X best of
Ralush

21 ianuarie 2010 la 19:32  

Am avut in avant-premiera o parte, dar nu inseamna ca nu am citit de la capat. Da, a iesit bine si nu, nu ai de ce sa te compari cu nenea cela :p
Lipseste doar muzica de pe fundal...

21 ianuarie 2010 la 20:05  

foarte fain, pe gustul meu...chiar imi place :) dar fii buna si pune o muzica de fundal :)

21 ianuarie 2010 la 22:44  

Multumesc :)

N-am avut o muzica anume in minte, nici n-am stat sa caut... poate gasiti voi!

21 ianuarie 2010 la 23:54  

Cel mai greu lucru pentru un român care ştie ceti e să nu scrie.

31 ianuarie 2010 la 20:37  

Si asta e... de bine? de rau?

4 februarie 2010 la 01:04  

La multi ani, Denisa!

5 martie 2010 la 15:54  

Buna,
Numele meu este Ana Zidarescu, redactor www.evz.ro, editia online a ziarului Evenimentul Zilei. Caut romani stabiliti in strainatate pentru interviuri, in ideea de a promova diaspora romaneasca, tinerii romani şi experientele lor in lume, antreprenori, profesori, liber profesionisti etc. Daca esti de acord, nu ezita sa ma contactezi. Nu sunt in cautarea senzationalului, insa cred ca in spatele fiecarei povesti se poate ascunde ceva extrem de interesant pentru cititori. Fiecare are o poveste unica de relatat, pana la urma. Adresa mea de e-mail este ana.zidarescu@evz.ro
Pe 15 martie vom relansa site-ul, in care se afla si categoria Diaspora, dedicata romanilor din strainatate.
Asa ca daca te intereseaza sa-ti promovezi blogul, gratuit, ma poti contacta la adresa ana.zidarescu@evz.ro.
Categoria Diaspora va fi relansata odata cu site-ul si va oferi, ca si pana acum, interviuri, stiri, articole si reportaje cu si despre romanii din lume.
Cred ca poate fi o oportunitate de promovare extrem de facila a site-ului tau si te va ajuta mult in cresterea notorietatii, avand in vedere ca avem peste un milion de cititori unici in fiecare luna. Astept un e-mail de la tine, indiferent de raspuns. Pe curand!

9 martie 2010 la 18:59  

Salut, te intereseaza un schimb de link cu http://pescuitamator.blogspot.com?
Astept raspuns, multumesc.

29 martie 2010 la 12:51  

Nu in mod deosebit, nu prea are legatura cu ce scriu eu pe blog si cu atat mai putin cu Salomeea.

29 martie 2010 la 20:13  

Imi place ce si cum scrii si imi place de tine ca om, ma rog, asa cum cred eu ca esti dupa ce am citit cam tot blogul.
Iti doresc sa ajungi scriitoare asa cum vrei tu.
Bafta, C.

17 aprilie 2010 la 03:16  

Imi place ce si cum scrii si imi place de tine ca om, ma rog, asa cum cred eu ca esti dupa ce am citit cam tot blogul.
Iti doresc sa ajungi scriitoare asa cum vrei tu.
Bafta, C.

17 aprilie 2010 la 03:17  

...bine scris...exista potential...dar inconsecventa ta ma inspaiminta....o tentativa la citeva luni nu ajunge Denisa...astept de la tine saptaminal o expunere de idei si gindurii. interviul tau a stirnit multe comentarii:)

17 aprilie 2010 la 05:25  

Draga Denisa,
In legatura cu articolul din Evenilentul Zilei, iti scriu in calitate de un roman care locuieste in Franta, care are multi prieteni francezi care nu sunt reci si xenofobi, care sar la nevoie si pe care te poti baza, care iti sunt prieteni in adevaratul sens al cuvantului. Tu ar trebui sa te maturizezi, sa te uiti de unde vii si sa incerci sa te adaptazi tu in Franta, nu francezii... Tipic romanesc tu ii faci responsabili pe francezi pentru esecul tau! Ar trebui sa inveti cate ceva de la poporul francez, nu sa te plangi!
In speranta ca vei intege ceva iti doresc sa te poti adapta in tara pe care o detesti!

17 aprilie 2010 la 10:36  

Draga Denisa,
Am citit articolul din Evenimnetul Zilei si mi-a fost jena de lipsa de maturitatea si de bun gust pe care le-ai etalat. Chiar si numele blogului tau nu-ti face cinste.
Atunci cind esti primit intr-o casa, intr-o tara, trebuie sa resptecti acea casa si acea tara.

Franta te-a primit, iar tu declari pe Internet ca esti contra Frantei. Cum ti-ar place sa declare cineva care este primit in Romania, ca este dusman al Romaniei?
Franta are un nivel de cultura si de civilizatie pe care tu nu le percepi inca si se pare ca deocamdata nu poti sa le apreciezi deloc.
Eu traiesc in Canada de multi ani, dar am respectat tara si poporul care m-au primit.
Ai ajuns in Franta fara studii si esti nemultumita. Tu spui ca nu ai avut nici un fel de expunere la alte culturi.
Deschide-ti mintea si sufletul si multumeste-i soartei ca traiesti acum intr-una din cele mai frumoase tari din lume si cu o cultura de invidiat.
Dragostea pentru Romania o vei purta in sufletul tau intotdeauna, dar asta nu inseamna ca nu poti sa apreciezi si sa indragesti o cultura cum este cea franceza.
Sugestia mea este sa-sti schimbi numele blogului pt ca nu-ti face cinste nici tie si nici Romaniei.

17 aprilie 2010 la 12:28  

Si eu traiesc in Canada si eu urasc Canada...sau cel putin orasul in care stau, si?
Tot timpul se gasesc unii care cred ca dc au imigrat in alta tara acum trebuie sa faca plecaciuni. Ei ne-au acceptat aici pentru ca putem sa le oferim ceva, de asta. Cat a durat procesul de emigratie si cate teste a trebuit sa dai? Eu cred ca tara asta ar trebui sa fie fericita sa ma aiba pentru ca muncesc (si mai bine decat majoritatea angajatilor care doar vor sa piarda timpul) si pentru ca vreau sa fac lucruri marete pentru mine, iar cand o sa imi contruiesc "imperiul", Canada o sa fie mandra sa se laude cu mine. Cat despre francezi, sunt sigura ca exista si acolo multi oameni de treaba, mai multi in afara capitalei (cunosc si eu cativa aici), dar persoanele care stau acolo, inclusiv francezii care au de expl si sange chinez, toti recunosc ca francezii sunt xenofobi.

17 aprilie 2010 la 14:02  

Anonim care urasti Canada. Eu vorbesc despre a fi civilizat si manierat. Cind te duci intr-o casa nu spui gazdei ca o urasti, si nu postezi dupa vizita pe Internet ca esti contra gazdei. Este vorba despre buna crestere. Daca uraste Franta, sau tu urasti Canada, nimeni nu va obliga sa plecati.
Si mie mi-a fost foarte greu sa ma acomodez pt ca imi era si foarte dor de tara, dar nu m-a obligat nimeni sa vin aici si nici canadienii nu se bat sa fie primiti in Romania.

17 aprilie 2010 la 14:33  

ar trebui sa-ti fie rusine moldoveanco ptr ca sunt de acord cu gabriel cand spune ca tu trebuie sa te adaptezi francezilor nu ei la mofturile si timiditatea ta . nu uita un lucru nu ei te-au chemat !daca nu esti multumita au revoir ! eu locuiesc in franta din 2001 si sunt foarte fercit pentru ca pot sa duc o viata normala ceea ce nu aveam in romania .sunt respectat si respect oamenii,legile constitutia franceza etc. toata familia mea este in romania si nu voi uita niciodata anii frumosi petrecuti "acasa" .da-i alt nume blogului tau si nu uita ca franta are mari probleme cu imigrantii in general alors si t,es pas contente je repete : au revoir !

17 aprilie 2010 la 14:33  

...anonimilor...pai ia stati un pic...Denisa pune pe hirtie experienta sa...nu e vorba nici de ura nici de ceva afront impotriva poporului francez...si nici nu poate fii de un esec al ei in franta...fata studiaza...sa casatorit...probabil ca avea alte asteptari de la o democratie precum franta...acum ar fii culmea sa faci plecaciuni in fata tari in care traiesti in ciuda faptului ca multe lucrurii nu le gasesti o.k....eu traiesc in viena...dar asta nu ma impiedica sa-mi spun parerea deschis despre austrieci...indiferent daca e pozitiva sau negativa....asa ca va rog....mai multa toleranta la parerea altora.

17 aprilie 2010 la 15:58  

In primul rand cherie Denisa, ar trebui sa te duci la un curs de bune maniere, sa inveti sa respecti ca sa fii respectata, sa inveti sa vorbesti civilizat(raspunsurile tale din evz sunt de mahala), sa inveti sa te comporti civilizat... Daca ai fi cu adevarat studenta la Sorbona nu ai putea sa scrii raspunsuri cum ai facut-o in ziar! Esti o persoana fara cei 7 ani de acasa, lipsita de bun simt, care ar trebui sa se intoarca in Romania nu sa traiasca intr-o tara civilizata. Esti patetica! Mie mi-ar fi rusine(dar cred ca tu nu stii ce inseamna)!

17 aprilie 2010 la 16:50  

Imi pare rau sa citesc, pe blogul tau sau pe EVZ manifestarile celor plecati "la mai bine" De fapt, ura si mitocania lor, imi dovedesc adevarul spuselor tale. Am fost si eu tentat sa plec la un moment dat, nestiind despre ce este vorba. Realitatea dusa din gura in gura, nu este aceiasi cu cea pe care o descoperi la fata locului. Romanul nu varecunoaste in veci ca a gresit... daca a gresit el, incurajeaza si vecinul sa o faca, asta e singura satisfactie pe care o mai are. Din pacate bunele intentii, ale tale si ale reporteritei de la EVZ, au fost inecate de mocirla din sufletul celorlalti plecati din tara. Imi pare rau, repet, insa sper sa te poti gandi la o revenire in tara. Casa ta e casa ta, oricum ar fi ea. Mult succes !

17 aprilie 2010 la 17:30  

Denisa, nu te lasa trasa in jos de toti frustratii din ROmania si aiurea care, Cel de Sus stie de ce, de fiecare data cand o persoana traind in afara Romaniei isi face blogul public, se apuca sa verse cantitati impresionante de otrava. In loc sa-si rezolve propriile lor probleme isi varsa otrava frustrarii impotriva altora. Ii ajuta sa se simta bine 5 minute dar dupa aceea totul va fi la fel ca inainte. Niste amarati demni de compatimire!

17 aprilie 2010 la 18:02  

traiesc în Franta de 20 de anii, am ajuns aici cu familia mea când eram copil. Nu trebuie sa astepti ca francezii sa te integreze, dar sa te adaptezi tu situatiilor. Este foarte greu sa faci fata unei culturi opuse culturii noastre, mai ales într-un oras ca Parisul. Trebuie sa tratezi xenofobia cu indiferenta si sa ramâi fidela valoriilor tale. Românii vor fi apreciati în strainatate când o sa învatam sa ne respectam între noi, majoritatea co - cetatinilor nostri devin foarte rai când traiesc în occident.

Je te souhaite bonne chance.

17 aprilie 2010 la 18:25  

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

17 aprilie 2010 la 18:25  

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

17 aprilie 2010 la 18:25  

Denisa, nu am inteles scopul articolului din EvZ. Sigur, castigi ceva notorietate. Insa la fel de sigur te expui criticilor de tot felul - unele penibile, dar altele justificate, imi pare rau sa o spun.

De altfel, nu am inteles ce iti putea tie oferi societatea franceza mai mult decat ai (studii la o universitate buna, in domeniul ales de tine si practic gratuite, drept de munca etc.). Nicaieri nu stau cainii cu covrigii in coada, indiferent de cum se vede lumea pentru adolescentele din Botosani.

Cred ca dupa inca 5-10 ani de stat in Franta vei castiga o alta perspectiva (sper sincer!). Oricum, ai toate sansele sa te integrezi, desi parca vad ca si in 5 ani tot o sa te plangi ca nu castigi suficienti bani si un job pe masura pregatirii... Iti dau un pont gratuit: o diploma in literatura antica (fie ea si de la Sorbona) nu iti ofera mari perspective pe piata muncii nicaieri. Iti respect si apreciez alegerea, da lumea contemporana are putin timp pentru asa ceva. Desigur, la mintea ta, tot vina francezilor xenofobi va fi. Elementary, my dear Watson!

17 aprilie 2010 la 18:27  

Locuiesc la Bordeaux de 3 ani. Muncesc, lucrez si ma bucur din plin de viata aici.
Sincer, ma aliniez celor care spun ca e rusine sa vorbesti de urat pe cel ce te-a primit in casa lui. Franta nu te-a invitat aici. Nu Franta trebuie sa ti se adapteze. Iar xenofobia... invarte-te in cercuri mai putin de dreapta, care nu voteaza Sarko si UMP, cauta alternative la ce nu iti place si nu uita ca bunul simt e esential.
Caini cu covrigi in coada nu exista. Ori iei situatia cum este, ori pleci sa locuiesti in alta parte. Chiar, nu ai luat niciodata in calcul de a pleca sa locuiesti cu sotul tau francez in Romania? Daca tie nu iti place tara lui, poate lui ii place a ta. Si veti fi multumiti amandoi. Frustarea asta a ta, daca el o simte ca pe o ostilitate, va va face enorm de mult rau...
CAUTA SOLUTII IN LOC SA TE PLANGI!

17 aprilie 2010 la 22:13  

Si eu am cam început sa ma satur de societatea asta franceza pe care o gasesc corupta, egoista si aroganta. Va spun sincer, nu stiu daca mai are rost sa-mi fac ceva planuri aici si nu mi-e rusine ca sunt român. Nu are de ce, nu sunt lenes si nici hot ori un idiot cu diploma cumparata dintr-o facultate anonima.
Nu am venit sa fac prostii, sa fur sau sa stau pe ajutoare sociale si sa ma plâng ca "ce greu e printre straini" ori sa profit la maxim de sistemul lor de asigurare sociala. Nu vreau sa cer nimic nimanui, nu sunt un cersetor, un boschetar ori un ratat care a plecat haimana din tara.
Sper ca nu am uitat limba si ca am scris corect in româneste.

17 aprilie 2010 la 23:21  

Nu stiu dc are rost sa raspund persoanei iubitoare de Canada aici pe blogul acesta care este dedicat altor lucruri, dar totusi o fac. Spuneati ca nu ii spui gazdei dupa ce ai vizitat-o ca o urasti. Site-ul acesta este pentru romani (fiind in romana-poate este defapt doar pentru prieteni) si nu pentru francezi, iar o gazda poate sa fie buna sau rea, eu nu trebuie sa zic ca este buna daca nu este. E simplu. Dumneavoastra vreti sa va spuneti pasul si atat, va puneti mana la ochi si citati printre randuri. Denisa a spus de ce sta in Franta si da, nimeni nu o obliga sa plece de acolo si nimeni nu ma obliga pe mine sa plec de aici. Iar faza cu canadienii care nu se bat sa vina in Romania, sincer nu vad legatura. V-as da o explicatie la acest "fenomen", dar stiu ca nu o sa va placa.

19 aprilie 2010 la 00:50  

pfu, si eu care ma pregatesc sa plec cu tot de aici din tara la paris, in alta parte nu stiu pe nimeni, ce sa mai inteleg? hotarat fiind ca mai bine mor decat sa mai pierd inca 25 de ani din viata in haosul asta democratic, daca nici acolo nu e loc de o viata simpla atunci, ce as putea sa fac? un bolovan, o apa adanca???

21 mai 2010 la 14:16  

Apai dragule, viata usoara "nu se epzista" nicaieri. Da' in unele tari zice-se ca e mai usoara decat in altele. Daca ai curaj, vina!

21 mai 2010 la 17:26  

Buna dimineata Denisa

Intimplator am descoperit blogul tau ,ma bucur enorm ca te-am cunoscut,esti o fata minunata,cuminte ,culta si tare inteligenta.
Eu locuiesc in Franta,sunt bijutier si lucrez foarte aproape de fnac,stii tu,acolo unde ai cautat tu un mare filozof.Iti trimit adresa mea,pentru ca te atept sa-ti fac cadou o carte scrisa de mine,o carte care as dorii sa faca parte din frumoasa ta biblioteca.
Adresa mea este :bilouterie Samson,48,rue d'Amsterdam ,Paris 9em .tel magazin 01 42 81 30 34.

Cu multa stima.
Sami.

21 septembrie 2010 la 06:56  

iancu samson, suteti semianalfabet, cum ati reusit sa scrieti cartea?

21 februarie 2011 la 19:09  

ăsta era postul despre care pomeneai?
felicitări, pentru că ai aflat (cam târzior) două lucruri:
1. idioția e o stare generală, nu se limitează numai la românia. la urma urmei, pițicocalarismul s-a ivit afară, vezi ”periș” hilton and friends.
2. unii au orgasm să adune pe blog crema tâmpiților de pe internet... pe tine nu te interesa asta, dar tot te-ai potcovit cu ei :D
uită-te însă pe blogurile lui arhi sau visurât, urmărește comentariile, și fă-ți așa idee de ”comentatorul de blog” standard :)))

și un 3 inutil, văd că nu ai mai scris nimic demult: șterge comentariile cretine și marchează ca spam comentatorii imbecili fără milă!!!
altfel o să ți se facă rău la stomac numai la ideea de postat... și pentru un viitor romancier e un exercițiu foarte util blogul :D

19 iulie 2011 la 12:17  

A fascinating discussion is worth comment. I do think that you need to
publish more about this subject matter, it may not be a taboo subject but typically people do not talk about these topics.
To the next! Best wishes!!

Look into my site :: bmi calculator for females

18 aprilie 2013 la 19:57  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire