Blogger Template by Blogcrowds.

Urari

Musiu vecin care te-ai gândit în capul tău ăla prost că ora 9 e o oră potrivită de dat jos faianţa, îţi doresc să-ţi dai cu ciocanul peste deşte până nu mai poţi să ţii dalta în mână, să-ţi cadă cimentul peste picioare, să ţi se crape pereţii şi să sari din somn în fiecare dimineaţă de-a dat-o Domnul pe pământ, la răsăritul zilei, cu zgomot de pickhammere în urechi! În rest, numai bine.

Cu drag, a ta vecină care s-a culcat la 5 şi e cheaună de somn, băga-ţi-ai ciocanul ăla în anume părţi moi!

20 comments:

La 9 nu mai este oră de somn, de ce eşti rea? E adevărat, puţin cretinism există în treaba asta, putea să aştepte un 11-12, dar s-ar fi apropiat de prânz şi probabil că nu a vrut asta.
Înţelege-l şi tu...doar nu face aşa zilnic. Ah...şi dormi mai mult...

26 ianuarie 2009 la 10:09  

Pai unii oameni nu se culca la 10, imediat dupa NCIS, mai stau sa citeasca pana tarziu chestii despre unul Foucault si pendulul lui, altii se duc la munca noaptea si asa mai departe. Si sa stii ca a facut-o si ieri, cand era duminica si lumea leneveste in pat pana tarziu, ca na, e zi de odihna, alea alea. Imi pare rau ca nu am in bloc vreun marocan de 2 metri fara maniere care sa fie paznic de noapte si care sa-i explice lu' nenea ca scandalul in bloc se incepe de la 12. Sau ca nu stiu care e ala muncitorul, sa ma duc eu la el cu bormasina sa-i fac niste muzica.

26 ianuarie 2009 la 11:28  

LoooL!

26 ianuarie 2009 la 11:34  

plm, io nu-ti dau dreptate. ce vina are omu ca tu te-ai culcat la 5 dimineata? daca facem o medie de somn de 8-9 ore, inseamna ca daca se apuca pe la ora 13, era prea tarziu pt tine, ca te-ai culcat la 5. nu ai cum sa te gandesti la toata lumea dinr-un bloc ca oare bietu om o avut o noapte buna? pot sa-mi fac ceva in casa? ora 9 ii o ora rezonabila, in care mai toata lumea ii la munca resectiv scoli.

26 ianuarie 2009 la 11:45  

@weed13 - Ideea este că la 9 dimineaţa eşti de-a dreptul nesimţit să te apuci de aşa ceva. Dar cum este plină lumea de ţărani strămutaţi din curte la bloc, normal că animalul se crede la el pe luncă. Sincer, dacă aş sta să lucrez până la 4-5, aşa cum mai fac nu de puţine ori, iar la 9 te-ai apuca să găureşti pereţii, înainte de a lăsa oamenii să se trezească, în scara aia ai mai intra doar dacă te aduce cineva acasă, nu de alta, dar te pot pândi fel de fel de pericole pe drum.
Cam atât. Esk, mentalitatea asta este aceea care mă face să flegmez pe ţara asta. Eu fiind ăla care nu ştie cum să facă treburi în casă ca să nu deranjez vecinii, că na, le au şi ei pe ale lor...

26 ianuarie 2009 la 11:51  

Bogdane, weed ii prieten de-al meu, glumet din fire si baiat de treaba :)
Cat despre mentalitate, dupa cum vezi, nu se intampla numai in Romania.

26 ianuarie 2009 la 12:47  

Atunci, na, scuze :)

26 ianuarie 2009 la 12:56  

Na ca dupa ce am baut 4 cafele si imi zbarnaie creierul (in sensul ca tremur de zici ca am parkinson de 10 ani), nenea a terminat de spart faianta. Numai ca nu mai pot eu sa ma culc :|

26 ianuarie 2009 la 13:48  

de maio, ok, presupunand ca fiind corect punctu tau de vedere, zi-mi te rog, cand ai considera o ora optima de a-ti face lucrari in apartament, care ar putea sa dureze sa zicem 2 ore, asa, minim. is chiar curios

26 ianuarie 2009 la 13:58  

Eu as zice de la 12, ca daca de la 9 la 12 esti acasa, inseamna ca nu te duci la lucru. Sau ca ti-ai luat dimineata libera ca sa spargi faianta, deci ai fi putut sa-ti iei dupa-amiaza de la 12, ca tot jumate de zi e.

26 ianuarie 2009 la 14:00  

Sau motivul pentru care n-a facut treaba asta mai tarziu e cel gasit de Alexandra, "daca nu deranjezi populatia, nu mai e amuzant".

26 ianuarie 2009 la 14:02  

sa-mi bag pl, deci asta mi se pare culmea! sincer! deci cum poti sa zici ca la 12?? daca io lucrez pana la 6 dimineata?? io am stat in facultate de multe ori pana la 6-7 dimineata sa invat in sesiune, si la ora 12 eram chiaun de somn, ca sa te citez pe tine, si auzeam zgomote de bormasini sau alte prostii la ora 12. asta inseamna tot 4-5 ore de somn, nu?
ideea ii ca nu exista o ora optima. si tu denisa, si tu demaio, nu puteti generaliza treaba asta, decat daca o faceti dupa propriile voastre nevoi. dar nu poti sa ii multumesti pe toti! pt ca daca v-ati pune la somn la 10 seara, ca si exemplu o spun doar, ora 9 dimineata nu vi s-ar mai parea culmea nesimtirii.
sau si mai mult, daca lucrarile in apartamentele voastre nu vi le faceti voi, ca vine o echipa angajata pt asta, ei vor veni la ora 9, daca asa au timp. nu inseamna neaparat ca-ti iei o zi libera, inseamna ca tu muncesti, si altii muncesc la tine acasa. sau asa ceva nu se practica intr-o tara civilizata?

26 ianuarie 2009 la 14:10  

@weed13 - Sincer, niciodată nu am bătut măcar un singur cui înainte de 10.30. Asta pentru că am considerat că masa de dimineaţă şi cafeaua trebuie savurate în linişte şi de către alţii :)

26 ianuarie 2009 la 14:14  

perfect de acord cu tine, dar pt unii si ora aia poate fi deranjanta, nu?? adica ce vreau io sa zic ii ca se raporteaza in functie de nevoile fiecaruia, nu ii ceva general valabil.

26 ianuarie 2009 la 14:54  

Nu e nici o echipa, fin'ca ti-am zis ca nenea a batut in pereti si duminica, or aici n-ai voie (inca) sa lucrezi (angajat fiind) duminica. In al doilea rand, la ora 12 mai dorm mult mai putini oameni decat ar dormi la 9. In al treilea rand, daca ma enervezi ma pun sa caut legile care zic de la ce ora ai voi sa bati cuie si p-orma pun cureaua pe tine ca ma contrazici! Na! :D

26 ianuarie 2009 la 14:56  

daca discutam despre legislatie romaneasca, chiar te provoc sa faci asta! :D

26 ianuarie 2009 la 15:18  

Ma vezi pe mine ducandu-ma la usa boului cu legislatia romaneasca? Neaa, pun mana pe dreptul civil francez sau ce naiba imi trebuie, ca sa am argument solid (mai ales daca trece de opsu' de pagini).

26 ianuarie 2009 la 16:23  

Nu e chestie de legislatie in mod general (desi probabil exista si pe acolo) dar in general in regulamentul interior al blocului, sunt diverse specificatii gen nu ai voie sa faci galagie intre 22 si.. cat e specificat in chestia aia. Pana la urma, legi sau nu, tine de bun simt, nu?
Si daca nu dormeam, pe mine m-ar fi apucat toti dracii, pentru ca stau acasa sa invat, de exemplu si orice as face, pot fi acasa si poate ca nu am chef sa imi distruga unul timpanele dis de dimineata. Gandeste-te (cu uidu ma cert) la aia care au copii mici.. care au de exemplu colici, adica chestiile alea ce ii tin pe parinti treji nopti intregi pentru ca le plange progenitura si abia spre dimineata apuca sa doarma. Sunt convinsa ca parintii o sa fie fericiti sa constate ca ala mic o sa se trezeasca si o sa planga, pentru ca sa fim seriosi, e departe de a fi un mod placut de a fi trezit.

Acum vreo doua seri un vecin se apucase de astfel de sporturi pe la 22.. ala merita nu doar injurat, ci si amendat, dar cum francezii sunt ipocriti, nu o sa mearga niciunul sa ii spuna sa se opreasca naibii.

Deci sunt de acord cu Esk, ora 9 pentru munci d-astea e indecenta.

26 ianuarie 2009 la 17:52  

da maica, ok, duminica o inteleg si dau dreptate pt asta. da faceti toti scandal ca la ora 9 dimineata ii anormal sa faci scandal. v-o batut vreodata picamaru in cap la ora 9 dimineata cand se lucreaza pe drum?! cu aia ce faci?

27 ianuarie 2009 la 09:48  

Pai tocma asta e diferenta dragule! cand sunt aia angajati de diverse persoane e una, ca nu ai ce face, nu e vina lor si ii injuri pe aia mai mari (unde stateam inainte se apucasera sa repare fatada blocului si incepeau de la 8 dimineata, daca nu mai devreme, pentru ca in sud, munca incepe mai devreme decat aici si in plus, se incalzeste rapid, deci trebuie sa lucreze devreme, sa nu moara de cald). Dar cand e o persoana, una singura, care decide sa faca scandal la ea acasa e alta mancare de peste, e singura vinovata.

Uite, de exemplu consortu' face urat daca intentionez sa spal haine la 8 dimineata (in orice zi a saptamanii) ca o sa deranjez vecinii. Mie nu mi se pare asa deranj, dar ma supun, e chestie de bun simt, sa te gandesti si la ceilalti si eventual, daca chiar nu ai de ales, asa de greu e sa ii anunti ca ai intentii criminale? Nu stiu, zic si eu :)

27 ianuarie 2009 la 10:34  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire