Blogger Template by Blogcrowds.

Insomnia, bat-o vina!

E 3 jumate. Noaptea. Mie nu mi-i somn.

Am incercat sa adorm pe la miezul noptii, cuibarita in bratele consortului. Canci. Am stat cu ochii in tavan pana mi-au intepenit. Nici urma de somn. Mi-am zis ca Mos Ene trebuie sa fi plecat pe la vreo petrecere, dupa ce i-a dat cu praf de sforait pe la nas lui Dani, care doarme ca un prunc. Cu diferenta ca pruncii nu mana porcii la jir, cum se zice prin Moldova.

M-am sucit si m-am rasucit pe toate partile. Mi-am numarat in gand vizitatorii din ultima vreme si i-am impartit dupa zile, orar, inaltime si culoarea chilotilor. M-am uitat iar la tavan. Nu se vedea nimic, cred ca de la intuneric. Alaturi, consortul sforaia cu atata pofta ca-mi venea sa-i dau una. De ciuda. Am ascultat motorul congelatorului si pe vecinul de la 3 tropaind pe scari la 1 noaptea, tropai-i-ar piticii pe creier pana i-o face cute. A inceput sa ploua, am ascultat ploaia, s-a terminat ploaia. Mi-am revazut amintirile din camin.

Pana la urma, am zis ca orele astea de culcare sunt prea devreme pentru mine, orice-as face, si am aprins veioza. Mi-am dat unghiile de la picioare cu roz. Mi-am smuls cele doua fire de par scapate de epilator. Si m-a pocnit inspiratia, ea care in ultimele doua saptamani a fugit de mine ca cela de tamaie, de-o trebuit sa fug si eu dupa ea, s-o prind de-un picior si s-o tin bine, ca sa mai scriu cate-un post.

M-am ridicat frumos, sa nu-mi trezesc viitorul sot, mi-am luat caietul nou-nout si virgin si stiloul si m-am furisat inapoi in pat. Si dai si scrie si scrie si scrie. Is pe la a zecea pagina. Pregatiti-va de posturi lungi, c-am avut insomnie si-a fost productiva. Am scris 3, am inchis caietul, am baut apa si mi-am dat seama ca tot nu mi-i somn. Am deschis caietul inapoi si l-am scris si pe asta. Ma doare incheietura, ca nu mai sunt obisnuita sa scriu cu stiloul. Parca sunt si obosita, ca incep sa scriu dezlanat si sa uit diacritice. Inspiratia imi adoarme. As rontai ceva, mi-e pofta de alune, dar niste anume kile depuse inestetic imi trezesc constiinta. Nu ma plac asa si oricum nu mai sunt alune. Rontaitul deci pica. De fumat m-am lasat. N-am chef sa citesc.

Se trezeste Dani, ma intreaba de ce nu dorm, ii spun ca nu mi-i somn, da sa raspunda si adoarme. Il invidiez.

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire